Specjalnością kulinarną naszej 3,5 letniej córki są mufinki. W mojej matczynej asyście dziecko upiekło już babeczki czekoladowe, cytrynowe, z nadzieniem wiśniowym i jagodowym, z polewą czekoladową, pomarańczową i różaną, z płatkami czekoladowymi. Cała babeczkowa operacja zajmuje nam łącznie z upieczeniem i udekorowaniem około 30 minut a ile radości przy tym wiemy tylko my domownicy. Dziś zaprezentuję wam babeczki z lukrem i cynamonem, z ciepłym mlekiem smakują wyśmienicie.
hmmm a ja jeszcze nigdy nie pieklam mufinek . smacznie wygladaja wiec moze w koncu sprobuje :)
OdpowiedzUsuńHi,zjadłabym ale muszę trzymać linię:)
OdpowiedzUsuńW takiej wersji jeszcze nie widziałam babeczek, myślę, że to Wasz autorski pomysł na ich podanie... Wyglądają smakowicie....
OdpowiedzUsuńmagda.m